Volledige gebitsprothese

Een volledig kunstgebit is een vervanging van uw eigen tanden en kiezen. Voor iedereen moet een mooi en goed functionerend gebit mogelijk zijn! Het kunstgebit wordt volledig voor u op maat gemaakt.

Voorafgaand aan de behandelingen heeft u een vrijblijvend intake gesprek, hierin krijgt u advies en bespreken wij het mogelijke behandelplan. Daarnaast ontvangt u voor de behandelingen een begroting met de behandelcodes en bijbehorende tarieven.

Het vervaardigen van een volledige prothese bestaat uit een aantal afspraken:

1. Eerste afdrukken
Er worden eerste afdrukken van uw kaak gemaakt, deze zijn nodig voor de volgende afspraak.

2. Definitieve afdrukken
Met de speciaal voor u op maat gemaakte afdruklepels worden de definitieve afdrukken gemaakt. Door deze gedetailleerde afdruk wordt de vorm van de prothese bepaald.

3. Beet registratie
Er wordt naar de stand van de tanden gekeken en vastgelegd hoe uw kiezen op elkaar moeten komen. Tijdens deze afspraak zoeken wij samen de kleur en de vorm van de tanden uit welke het beste bij u past.

4. Prothese passen
Bij deze afspraak passen wij de prothese en bekijken of de tanden mooi in uw mond staan en of de kiezen goed op elkaar komen. Het gebit is nu nog gemaakt in roze was waardoor de pasvorm nog niet optimaal zal zijn. Wanneer alles klopt en u tevreden bent over de uitstraling dan kan de prothese klaar gemaakt worden.

5. Het plaatsen van de prothese
De prothese wordt in uw mond geplaatst. Alles wordt nog een keer gecontroleerd en wanneer u eventueel een drukplek heeft wordt dit direct verholpen.
Tevens krijgt u instructie over het gebruik en de verzorging van het kunstgebit.

6. Nacontrole
Na 1 á 2 weken wordt nogmaals de pasvorm en functie gecontroleerd. Mocht u nog ergens last van hebben wordt dit gelijk verholpen.Uw kunstgebit op tijd laten controleren voorkomt klachten aan het kaakgewricht, pijnklachten aan het tandvlees en/of problematiek door een loszittend kunstgebit.

Behoefte aan persoonlijke zorg?

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?
Twijfel niet en neem gerust contact op.