Immediaat / Noodprothese

De immediaat prothese wordt ook wel de noodprothese genoemd. Dit is een gebitsprothese die direct na het trekken van de tanden en kiezen bij u in de mond geplaatst wordt.

Tegenwoordig hoeft u niet meer zonder tanden te lopen. De gebitsprothese wordt onmiddellijk in de mond geplaatst.
Door het trekken van de tanden zijn er wonden in de mond en zal het tandvlees gaan zwellen. Door direct de noodprothese te plaatsen functioneert deze als een soort verband waardoor er nog maar een minimale zwelling zal plaatsvinden. Het is daarom ook belangrijk de noodprothese de eerste 24 uur in te houden!

Doordat de tanden en kiezen getrokken zijn zal bij het genezingsproces de kaak sterk slinken. Hierdoor is het noodzakelijk de noodprothese tussentijds op te vullen zodat de pasvorm weer verbeterd. Na ongeveer 6 maanden tot uiterlijk 1 jaar na het trekken van de tanden en kiezen is het belangrijk de noodprothese te vervangen voor de definitieve prothese.

Wanneer u het traject van het trekken van eigen tanden en kiezen en het krijgen van een noodprothese in gaat is dit niet niks.  Het is een grote, onomkeerbare stap waarbij ik u met persoonlijke aandacht en juiste informatie door dit hele traject begeleid.

Behoefte aan persoonlijke zorg?

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?
Twijfel niet en neem gerust contact op.