Klikgebit / Implantaten

Een klikgebit (klikprothese, implantaatprothese) is een kunstgebit dat is “vastgeklikt” op implantaten. Een implantaat is een kunstwortel die in de kaak wordt geplaatst. Hierna wordt er een systeem gemaakt (drukknoppen of een steg/staaf) en hierop komt de prothese.

Een klikgebit kan zowel voor de onderkaak als voor de bovenkaak.  In de onderkaak zijn normaliter 2 implantaten voldoende, in de bovenkaak volstaan 4 implantaten.

Een klikgebit is een goede oplossing wanneer u last heeft van een loszittende prothese.

Wat is het voordeel van een klikgebit?
Het grote voordeel is dat de prothese houvast heeft. Door deze houvast blijft de prothese tijdens dragen en gebruik op de plek zitten. U hoeft niet bang te zijn dat tijdens spreken en/of eten de prothese los zit of uitvalt.
Tevens is voor de bovenkaak het grote voordeel dat door de implantaten het niet meer nodig is het verhemelte te bedekken met een kunststof plaat. Het verhemelte is dus vrij wat prettiger aanvoelt in de mond en de smaakbeleving ook zeer ten goede komt.

Wanneer u aan bepaalde voorwaarden (vanuit de zorgverzekering) voldoet komt u in aanmerking voor een ruime (soms zelfs bijna volledige) vergoeding.

Heeft u een volledig kunstgebit en overweegt u een klikgebit? Neem dan contact met ons op voor een gratis adviesgesprek. Dit is geheel vrijblijvend en bedoeld om u te informeren over de mogelijkheden.

Behoefte aan persoonlijke zorg?

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?
Twijfel niet en neem gerust contact op.